Translate

Note Mood


Thursday, February 28, 2013

Pertandingan Animasi 2D

Posted by snow white at 7:39 PM 0 comments
Alhamdulillah....selesai sudah minggu Mesra Pelajar FTSM 2013. Dalam minggu mesra ftsm, Snow White dan 2 orang lagi kawan bercadang untuk memasuki pertandingan animasi 2D. Pandai ke guna flash? Tentulah tak. Setakat nak lukis watak je boleh la. Tapi tak pe at least kitaorang cuba tapi Snow White memang tak animated langsung la. Just lukis je. Kawan yang wat gerak-gerak. Mula-mula tak nak masuk lepas 2 lagi 3 hari nak bertanding kitaorang pun bercadang nak masuk. Takut giler seh. Ramai juga la penyertaan bukan sahaja dari UKM tapi universiti yang lain macam UNISZA dan UPM. Penat sangat sebab tak pernah buat animasi dalam masa sehari. Masa hari pembentangan Snow White sedih sangat sebab kumpulan Snow White dapat komen yang negatif. Tak ada yang positif tapi tu bukan masalah utamanya sebab kitaorang sendiri tahu kemampuan diri masing-masing. Yang buat Snow White sakit hati sangat sampai menangis ( tak adalah nangis depan2) bila judge tu kate tak ada effort langsung. Memang sedih. Kalau diaorang kutuk pon kutuk la janji jangan cakap yang kitaorang tak ada effort langsung. Snow White terpaksa bersengkang mata nak siapkan karakter sebelum hari pertandingan. Kawan Snow White pulak dah bertungkus lumus nak edir suara, buat animasi boleh dia kata kitaorang tak ada effort. Memang tak patut!!!!!! Bagi diaorang yang dah banyak pengalaman dan dah ada syarikat sendiri boleh la kata macam tu. Cuba diaorang berada dekat tempat kitaorang yang tak tahu sangat nak buat flash lepas tu kena buat dalam masa sehari. Apa perasaan diaorang bila kena komen macam tu. SAKIT HATI kn?????? At least cakap la "walaupun animasi tak berapa baik tapi cubaan yang bagus" tak ada la orang sakit hati sangat. Cakap panjang-panjang pun tak guna and congrates kepada kawan kitaorang yang dapat no3. Wakil UKM.

  

Saturday, February 2, 2013

Manga Character

Posted by snow white at 7:15 PM 0 comments
Sedar tak sedar dah seminggu Snow White bercuti. Maknanya lagi 2 minggu la sebelum memulakan sei kuliah untuk semester yang baru. Petang tadi lepas siap solat Zohor, buka TV tapi tak ada cerita yang menarik. Tengok juga la Lagend of Taiwan. Then, tak tau nak buat apa. Broadband adik tengah guna. Ni baru dapat guna. Tengah-tengah bosan disamping cuaca yang panas terik, Snow White pun carila kertas kosong dan peralatan melukis. Da lama tak praktis melukis....hehe. Nak cakap Snow White pandai sangat melukis tu tak ada la. Just suka-suka je. Dalam banyak-banyak lukisan Snow White palng lemah sekali luks gambar orang. Snow White teringin sangat nak lukis macam dalam komik manga tu. Memandangkan hari ni last broadband ni hidup (sebab guna jenis tup-up) Snow White nak post hasil lukisan yang tak berapa nak lawa sangat ni but I'm proud of myself.

Watak dalam manga Maid in Love

Apa pendapat pembaca sekalian? Ok tak. Nampak macam ok tapi sebenarnya langsung tak sama macam dalam manga. Tak tau nak ubah macam mana lagi. Gambar tu still nampak macam orang jahat tapi watak sebenarnya baik. Dalam manga tu pandangan mata dia nampak redup dan lembut tapi yang Snow White lukis ni jahat semacam je. Pandangan mata dia pula macam tersirat seribu satu rencana. Tapi suka hati pembaca la nak judge lukisan ni macam mana as long as lukisan ni bagi Snow White memadai dengan kemampuan Snow White sendiri. ^_^.
 

text generator

"---------------------------"
 

:: 안녕하세요 :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review