Translate

Note Mood


Saturday, December 22, 2012

Apa Artinya Cinta

Posted by snow white at 7:44 PM 0 comments
Tiba-tiba engkau ada 
Kemudian engkau hadir
 Laksana kerdil ku memeluk 
Lihat aku lebih dalam 

Di matamu ku melihat 
Ada cinta yg tersirat 
Sirami hati merebak 

Barangkali aku salah 
Ku terdiam bukan bisu 
Tahu engkau besar malu 
Tutupi rasa gelisah

Biar saja waktu nanti 
Yang menikmati kisah ini 
Bersamamu aku senang 

Belum juga kah kau menyadarinya 
Akulah yg pantas untuk kau cintai 
Di bawah langit biru aku bersumpah 
Diriku tanpamu apa artinya cinta 

Arti cinta ini sudah menelan waktuku 
Siang malam hanya untuk pikirkan engkau 
Sejuta kali aku berani bersumpah 
Diriku tanpamu apa artinya cinta


Thursday, December 20, 2012

My Love

Posted by snow white at 5:06 PM 0 comments
Sapa ingat lagu 'My Love' yang pernah dipopularkn oleh kumpulan Westlife suatu ketika dulu? Tiba-tiba Snow White teringat lagu ni bila Snow White ada baca satu novel. Cerita sangat sedih. Snow White terasa sedih bila baca novel ni tambahan pula baca sambil dengar lagu ni. Bertambah feeling. Kat bawah ni Snow White sertakan sekali lirik lagu 'My Love'. Kalau tak ingat lagu ni boleh la cari dekat youtube.


An empty street
An empty house
A hole inside my heart
I’m all alone, the rooms are getting smaller
I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had
The songs we sang together
Oh yeah
And oh my love
I’m holding on forever
Reaching for a love that seems so far
So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
My love
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
My love
I try to read
I go to work
I’m laughing with my friends
But I can’t stop to keep myself
From thinking
Oh no
I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together
Oh yeah
And oh my love
I’m holding on forever
Reaching for the love that seems so far
So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
My love
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
To hold you in my arms
To promise you my love
To tell you from my heart
You’re all I’m thinking of
Reaching for the love that seems so far
So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
My love
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
My love
Say a little prayer
Dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
My love
Sorry kalau ada lirik yang salah. Ni pun copy paste dari internet.

Wednesday, December 19, 2012

Big Bad Wolf

Posted by snow white at 9:57 AM 0 comments

Semalam bersamaan 18 Disember 2012, Snow White pergi ke pesta buku Big Bad Wolf yang bertempat di MIECC, Serdang. Snow White pergi dengan 2 orang lagi Simaa dan Zu. Kami sampai awal dalam pukul 8.35. Oleh kerana belum buka lagi, Snow White pun ambil kesempatan bergambar dulu. Tepat pukul 9 pagi, kami serbu masuk dalam dewan. Banyak sangat buku English yang dijual dengan harga yang murah sekitar RM8 senaskhah. Sebenarnya Snow White tak minat sangat baca buku English ni. Tapi dah alang-alang sampai sana Snow White beli juga buku. Tajuknya 'The Mystery of Secret Room', 'The Mystery of the Missing Necklace' dan 'The Sea of Advanture'. Buku-buku ni kategori Young Adult. Nak beli yang tebal-tebal takut tak terbaca pula. Bila tengok buku yang banyak semalam, kalau la tu pesta buku novel melayu yang dijual dengan harga yang murah......mesti heaven! Kalau pergi PWTC memang harga murah tapi bukan separuh harga macam The Big Bad Wolf ni. Walau apa pun, Snow White tetap menantikan pesta buku di PWTC yang akan menjelang tak lama lagi. Lupa nak cerita. Semalam masa Snow White nak bayar, sebenarnya Snow White dah kira harga buku RM20 tapi tiba-tiba cashier kata RM14. Macam pelik pula. Lepas tu bila Snow White tengok resit rupa-rupanya dia tak kira lagi satu buku. Snow White pun terus cakap. Dia pun cek balik dan memang dia yang salah. Then, dia berterima kasih sangat dan dia bagi lagi penanda buku. Snow White dah dapat satu tapi dia bagi lagi tiga. Snow White pun ambil je la. Orang dah kasi. Tak rugi pun. Kat bawah ni beberapa gambar Snow White dekat sana.
Gambar dekat luar berlatar belakang kan padang golf

Ni pintu masuk The Big Bad Wolf

Sempat lagi bergambar dekat kereta Batman

Ni lagi satu kereta. Kalau ikutkan kene bayar RM10 sekeping tapi time ni pameran tak buka lagi. So, memang kami ambil kesempatan bergambar sepuas-puasnya.

Penanda buku yang Snow White dapat.

Dalam dewan. Banyakkan buku yang dijual. Peminat-peminat buku B.I rata-rata bawa beg troli sebab nak beli banyak. Ye lah masa ni la dapat beli dengan murah. Tak sampai RM10. Kalau nak compare dengan harga biasa, senaskhah je da cecah RM30. Belum lagi yang hard cover.


Friday, December 14, 2012

Celoteh Pagi Jumaat

Posted by snow white at 11:45 AM 0 comments

  • Kita suka merenung bulan dilangit. Orang kata bulan itu sangat cantik dan indah. Cahayanya yang menerangi malam nan gelap pasti dapat memikat hati yang melihatnya. Tapi kita tidak sedar adanya bintang disekeliling bulan yang mahukan perhatian daripada sang pencinta. Apabila bulan menghilangkan dirinya barulah kita tercari-cari ke mana hilangnya bintang. Mungkin bintang sudah berhenti berharap lalu menyembunyikan dirinya disebalik awan. Kita pula hanya dapat menunggu bintang tersebut muncul semula.
  • Sama seperti kehidupan seharian kita. Kadang-kadang kita tidak ambil peduli dengan orang yang terdekat dengan kita. Tapi apabila berjauhan barulah kita terasa akan kehilangannya. 


Thursday, December 13, 2012

Kad Siswa 1 Malaysia

Posted by snow white at 3:14 PM 0 comments
Alhamdulillah..... setelah 4 hari demam akhirnya ari ni baik juga walaupun tak berapa nak selera makan. Kad siswa 1 Malaysia. Itulah tajuk hari ni. Mesti ada orang kata itu cerita dah basi la...... Tak kisahla kan yang penting ni blog snow white dan snow white bebas nak tulis apa je. Setelah sekian lama akhirnya penantian berakhir juga. Baru sekejap tadi snow white ambil kad siswa. 'Baru nak dapat?'  Itulah orang lain semua dah dapat. Kakak snow white yang dah grad pun dah dapat lama dah. Snow White baru dapat. Tak kisah lah janji dah dapat. Snow white ingat lagi beberapa minggu yang lepas kata kad siswa untuk 3rd year dah dapat. Punyalah excited sekali tengok rupanya tak ada. Hisyy....geram rasanya. Akhirnya penantian selama beberapa bulan berakhir juga.



 

Thursday, December 6, 2012

Lawatan Supervisor FTSM ke Syarikat

Posted by snow white at 10:08 AM 0 comments
Assalamualaikum,

Salut! Bonjour! Comment allez-vous?

Je suis tres heureux hier. Pour quoi?

Ni snow white nak cerita. Sekarang snow white praktikal. Dah hampir 3 bulan dah. Semalam penyelia dari FTSM datang. Nak nilai snow white and kawan-kawan. 2-3 hari sebelum tu kitaorang lepak je la. Tapi kitaorang prepare je la projek yang tengah buat kot-kot la pensyarah nak tengok kan. Lepas tu masa nak balik kat dalam kereta la ni. Kawan aku Ida cakap kan boleh present terus kat pensyarah. So, minggu ke 21 tak payah present lagi kalau dia puas hati. Bayangkan sehari sebelum pensyarah datang kitaorang emel tanya pensyarah ok ke klu nak present then pensyarah kata ok. Kitaorang pon apa lagi kelam kabut la nak prepare slide. Dah la pagi 2 kitaorang ada urusan dekat bank. Memang petang tu bertungkus-lumus nak buat. Kitaorang guna prezi sebab grafik dia lawa. Sampai ke malam kitaorang buat slide. Siap praktis lagi present. Then we decided nak pegi makan kerang bakar. Boleh pulak tengah-tengah berdebar nak present gi makan kerang bakar. Tapi belasah je la janji perut kenyang. Hehehe :D .....Keesokan hari tiba la waktu yang ditunggu-tunggu. Pensyarah pula datang 15minit awal. Gelabah punya pasal, tiga-tiga sekali gi turun bawah jemput pensyarah. Terharu Dr. Kitaorang pon present macam yang dah praktis. Fuhhh.....memang terketar. Nasib baik penyelia syarikat tolong sekali cakap. Tak ada la gagap sangat. Then berita yang paling genbira.....kitaorang da tak payah present minggu 21. So, 3 minggu holiday...yey.....Bersyukur sangat sebab dapat penyelia syarikat dan pensyarah yang sporting. Dah habis..pensyarah belanja kitaorang makan kat Restoran Ayam Kampung. Kitaorang makan bihun sup. Sedap....Bertambah sedap sebab orang belanja. :). Tapi satu je yang snow white terkilan. Lupa nak ambil gambar padahal awal-awal dah rancang nak ambil gambar letak dalam report. Nak buat macam mana, benda dah berlalu. Kat bawah ni gambar kitaorang punya slide:

Sampai sini saja snow white membebel hari ni. Au revoir!

 

text generator

"---------------------------"
 

:: 안녕하세요 :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review