Translate

Note Mood


Monday, April 1, 2013

HO HO HOLIDAY....(part 2 )

Posted by snow white at 6:09 PM 0 comments Links to this post
sambungan part 1....


Entry ni adalah sambungan dari entry yang lepas. Siapa yang tak baca lagi sila-silalah baca ye...hehehe... nak tau tak apa yang jadi masa kami tengah keringkan baju tu. Kami tengah sembang-sembang rancang nak main bowling hari terakhir dekat UKM ni. Ye la bila lagi nak keluar kan. Entah-entah kalau jumpa lagi masing-masing dah berkeluarga. Dah beranak-pinak pun. Sembang punya sembang entah macam mana tercetus nak pergi hari tu juga. Memandangkan duit pun ada lebih sebab mula-mula ingatkan nak sewa sehari kereta tapi tak jadi. Kami sewa setengah hari je. Dari 8 pagi sampai 8 malam. Mula-mula risau juga sempat ke? Nak balik kolej dulu solat asar ngan tukar baju tambah pula UKM selalu sesak petang-petang. Akhirnya.....semua setuju nak main bowling hari tu gak. 3.45 semua gerak tukar baju gilir-gilir (tempat ada 2 jer). Lepas kemas semua barang kami pun turun bawah dan balik jam 4.30 petang. Time tu dah rancang nak main bowling dekat Metro Point je. Dekat tapi tengok keadaan juga la. Kalau jalan tak sibuk on jer main bowling kalau jalan sesak ingat nak pusing-pusing dekat Putrajaya nak habiskan minyak ngan masa...hehe.. Tepat jam 6 petang gerak dari UKM pergi rumah Ida. Alhamdulillah jalan tak sesak sangat. Dalam kereta tu dah fikir nak letak nama apa. Ada jagung, peach, goguma, lime, manggis...putat pun ada. Kesian kawan yang pilih nama buah putat jadi bahan gossip. Sebenarnya first time kitaorang dengar buah putat. Kelakar pun ada gak. Tu yg kawan kita sorang tu jadi bahan. Hehehe..... Kejap-kejap. Korang tau tak buah putat tu macam mana. Bagi yang tak tau...ni la rupa buah putat.


Snow White pun tak dapat nak bayangkan besar mana buah ni. Ok ok sambung balik cerita. Kami sampai dekat metro point dalam 6.45 cam tu. Naik atas pergi tempat bowling. Sekali masuk.....mak aiihh...ramainya orang :(. Terkejut gak. Ingat hari Jumaat tak ramai orang. Paling cepat boleh main pon lepas Maghrib. Mana sempat. Kereta sampai pukul 8 je. Dengan hati yang kecewa...kami pergi membawa diri....punyalah da excited dalam kereta huhu...Kami pun teruskan dengan rancangan kedua pergi Putrajaya singgah solat dekat masjid Putrajaya. Dalam perjalanan tu Ain mesej Anwar mana tau boleh kan tambah masa ikut jam. Ada harapan di situ. Malangnya sampai putrajaya Anwar tak balas mesej lagi. Call pun tak angkat. Kami pun sedapkan hati mungkin Allah nak kita sembahyang dekat masjid. Mesti ada hikmahnya.....Dah berseronok seharian jangan abaikan kewajipan kita. Jom tengok pemandangan sekitar masjid Putrajaya pada waktu malam.






Cantik...kan. Lepas solat kami bincang balik nak main juga bowling. Kami rancang nak hantar kereta sewa lambat sikit dalam pukul 10 camtu. Kalau dia nak suruh kami bayar untuk sehari pon tak pe la. Lepas tu tak lama Ida datang cakap Anwar dah balas mesej. Dia kata ok. Sejam RM9 tapi jangan lebih pukul 12 malam ada orang nak guna. Masa tu memang dah tak terkata. Syukur sangat....memang betullah ada hikmah kenapa bowling dekat Metro Point tu penuh sampai kami selamat tiba dekat masjid Putrajaya ni. Pengajaran...solat dulu baru main. Bukan main dulu baru solat. Kami pun pergi Alamanda sebab itu yang terdekat. Penat kot cari parking. Sampai ke P5. Hati dah mula risau ramai ke tak orang dekat bowling ni. Parking pun penuh. Masuk dekat tempat bowling happy giler. Tak ramai sangat orang. Satu game RM7. Memandangkan kesuntukan masa.....kami main satu game tapi ambil 2 line. Cepat sikit. Kita usha sat tempat bowling.





Mula-mula semangat baling lama-lama penat tangan. Mana tak nye. Bola yang ringan dah habis. Kami dapat yang berat dia 7 dengan 8. Jenuh nak mengangkat. Kami main slow je sebab bola tersekat so dia tak keluar kat tempat kami. Dah separuh game ada pekerja dekat situ lalu. Kami buat report baru bola datang bergolek-golek.....Ini keputusan pertandingan.

1. Jagung-simaa
2. Putat-ain
3.Goguma-zu
4. Peach-saya
5.Lime-Ida
6. Manggis-najlaa

Kami pun balik dengan perasaan yang puas. Kami sampai hampir 10.30 tapi Anwar kira 2 jam so tambah lagi RM18 tapi kami guna duit baki so tak de la kami keluar duit lagi. Still dalam bajet. Lupa nak cerita masa balik tu ada pulak lagu Rileks....Brader. Kalau tak tau cari dekat internet ye. Habis da semua terpengaruh dengan lagu tu. Bukan semua la. Segelintir hehe.....

Walauapapun pengalaman ni tak dapat Snow White lupakan.....entah bila dapat pergi lagi. Rasa baru semalam masuk U sedar-sedar dah final sem...huhuhu....sedih :(. Lepas ni semua dah bawa haluan masing-masing....

p/s: Jom kita keluar lagi lepas present PTA.....untuk kali terakhir... 




To My Friend

Posted by snow white at 7:59 AM 0 comments Links to this post



Lime,Putat,Manggis,Jagung,Goguma

For everything there is a season
And I know you must go
But in my heart is a treasure chest
More precious than mere gold

It’s a lifetime of memories
And wonders to behold
A picture book of dreams and secrets
We’ve shared since we met long ago
The magic you created
It is there within your smile
Enchantment, embrace it
Keep it with your every mile

Look forward to tomorrow
Yet, never forget yesterday
Where we found each other
Becoming friends along the way

Although I will miss you
This is not a final good-bye
We’ve still got a lot of memories
To share between your heart and mine

Friends forever,
Peach


credits: http://www.brightcreationspoetry.com/friendship.php

 

text generator

"---------------------------"
 

:: 안녕하세요 :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review